Start Om TorvForsk Fakta Nyhetsarkiv Projekt Rapporter & dokument Stipendium Kontakt

 

 

IPS-new-logo-full-colour.jpg

TorvForsk är den svenska nationalkommittén av International Peatsociety.

 

TorvForsk stöder forskning och utveckling med koppling till torv, torvmarker och torvanvändning.

Med vårt stipendium vill vi främja forskning, kunskapsutbyte och kommunikation av vetenskaplig, teknisk, social samt samhällelig karraktär inom området torv- och torvmarker.

Svensk-torv-RGB.jpg

Branschföreningen Svensk Torv är en branschorganisation för Sveriges torvproducenter och en systerorganisation till Stiftelsen Svensk Torvforskning.

Growing Media Europe

– ny organisation för substratproducenter

Growing-Media-Europe.pngDen tidigare organisationen EPAGMA (European Peat and Growing Media Association) har ersatts med två nya verksamheter som samordnar europeiska intressen inom torvbranschen.

Energitorvproducenterna har bildat en sammanslutning som heter Energy Peat Europe (www.energypeat.eu) och odlingssubstratproducenterna har bildat Growing Media Europe (www.growing-media.eu).

Growing Media Europe (GME) kommer inte enbart att fokusera på torv utan har en bredare målsättning att arbeta för producenter av odlingssubstrat och jordförbättringsmedel genom att påverka lagstiftning och arbeta för rättvisa handelsvillkor. Arbetet bedrivs med ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Organisationen har sitt säte i Bryssel för att kunna påverka europapolitiken så effektivt som möjligt. Ordförande är Norbert Siebels från tyska Klasmann-Deilmannkoncernen. Det första medlemsmötet hölls i Riga i mitten av november och GME är öppet för företag och organisationer inom EU. För närvarande saknas dock svensk representation i GME.

DSC_0340Ulriksdals-slottstr.JPG

  

             Stiftelsen Svensk Torvforskning | Swedish Peat Producers Association

c/o Neova, Arenavägen 33, 121 77 Johanneshov | info@svensktorv.se

Copyright | Producerad av: Balanserad Kommunikation